Tuesday, May 28, 2013

Review - Power Bank

Assalamualaikum

Sementara ada kesempatan ni, Jue nak share dengan korang pasal Power Bank. Actually dah lama dah nak share, tapi tertangguh-tangguh sampai ke hari ni. hee.. Apa itu power bank? power bank ialah "bank tenaga"..ahaks! Okayh..okayh.. power bank ni boleh dikatakan nyawa simpanan kepada gadget anda! wahwah..dah macam main bola pulak nak bersimpanan bagai..

Sesuai la dengan zaman teknologi sekarang kan.. semua dihujung jari katekaw! and majoriti sekarang ni semua orang dah ada smart phone.. Android la, Blackberry la, iphone la.. Macam-macam la.. Dah memang jadi keperluan pun sekarang ni sebab info kebanyakkannya disebarkan di laman-laman sosial.. maklum la.. semua nak free kan? (free la sangat..bulan-bulan bayar bil juga.. means tak free pun!) dan obviously bila handphone banyak guna internet, muncullah masalah battery cepat abes.. Tu belum campur main game and dengar muzik lagi kan.. memang tak sampai ke petang la jangka hayat battery jawabnya.. Bagi orang yang dah biasa dengan internet everywhere macam Ju ni, memang tak senang duduk la kalau handphone habis battery.. eheh!

 
Ju beli power bank ni daripada THE FAIZ IBRAHIM pada awal-awal batch yang en Faiz ni keluarkan.. Mula-mula rasa was-was juga.. Yelah, dia pun baru nak start berbisness masa tu.. Tapi entah kenapa hati meronta-ronta nak juga beli.. Tak sempat-sempat nak tunggu gaji keluar.. hahaha... Hakikatnya Ju bukanlah seorang yang penyabar bila nak sesuatu.. Kalau boleh nak time tu juga.. tak boleh nak tangguh-tangguh lagi dah.. tabiat buruk ni jangan di ikut ya! (okayh! mengaku!). Setakat ini sudah hampir 2bulan Ju pakai Power Bank Pineng ni.. So far memang takde masalah.. Masih menjadi teman setia dalam handbag.. ahaks.. Ini kelebihan beli barang original.. Ada warranty setahun. So tak perlu risau, kalau ada masalah boleh terus hubungi dia.. dia ramah orangnya.. Senang nak berurusan. 

Yang Paling best, power bank PINENG ni ada torch light.. Kalau powerbank lain Ju tak pastilah ada ke tak.. So, kalau nak guna power bank ni malam-malam kat tempat yang gelap, tak perlu teraba-raba. Ianya amat praktikal bagi orang yang malas nak bangun buka lampu (macam cakap kat diri sendiri je kan).. Powerbank ni juga ade skrin yang indicates how many percent left. Lebih mudah untuk kita tahu bila kita perlu charge semula powerbank kita. Mudah kan?

Yang bestnya lagi powerbank ni, bukan sahaja boleh digunakan untuk charge handphone, tapi juga boleh charge gadget-gadget lain macam i pad, camera digital (Bukan semua jenis camera sebab camera Ju tak boleh), MP3 dan sebagainya. Semalam Ju saja-saja lah cuba charge pen untuk Al-Quran digital.. Hasilnya, yes!! Charging..okayh, excited! Okayh, Al-Quran Digital ni gift from someone.. Thanks a lot! i love it~ and this is one of my wishlist.. So dah tak payah beli lagi :) Arigato!


Sesiapa yang nak beli power bank yang kiut ni, boleh lawat fun page The Faiz Ibrahim atau ke blog beliau Thefaizibrahim.com  semoga dapat membantu.. Adios! senyum itu indah..SENYUMLAH!

p/s : Time Ju beli dulu, Faiz hanya keluarkan model 5000 Mah, 11 200 Mah dan 16 800 Mah sahaja.. So, Ju pilih 11 200 Mah grey colour.. But now, macam-macam model dah die keluarkan buat Ju melompat-lompat nak beli lagi..aiyakk! trade in boleh? =P (nafsu..! nafsu..! shyuhhh!)



No comments:

There was an error in this gadget

here