Thursday, November 22, 2012

Istanbul Aku Datang

 halo halo.. siapa dah tengok istanbul aku datang? siapa yang belum tengok boleh pergi tengok sekarang okayh! sebab movie ni bagi ju sangat kiut miut! haha..tak rugi ju pergi tengok..sampai tergelak besar dalam panggung...okayh malu! memang dah lama nak tengok cerita ni tapi belum berpeluang untuk keluar menonton..hoho

Rabu lepas, plan asal nak duduk bertapa kat bilik sebab nak siapkan final project lepas kelas..tapi kesian pula kat adik I sorang ni..datang jauh-jauh dok tengok si kakak mengadap kerja..owh mann!! memang tak happening langsung si kakak! lastly decide untuk keluar makan and tengok wayang..tanpa fikir panjang terus pilih ISTANBUL AKU DATANG...hahaha.. 

before ni memang ju teringin gilax nak ke turkey..ni semua sebab ada rakan di facebook yang pernah ke turkey and update macam-macam pasal turkey kat facebook..apa lagi..melantun-lantun la perasaan nak ke sana..ni bila tengok movie ni, semakin membuak-buak rasa nak pergi..kalau lah duit boleh petik kat pokok je, sekarang juga ju pergi! nak pergi!! nak pergi!! fuhhh! *kena usaha lebih ni!*

my comment tentang cerita ni.. Dian( Lisa Surihani) memang superb cute!! pakaian die dalam movie ni stylo okayh! and sangat comel bawak watak Dian.. tak de gaya bini orang pun..hehe.. Azad (Tomok) yang tak pandai nak hargai cinta patut kena sepak masuk longkang and tak layak langsung untuk dapat peluang kedua..alasan yang diberi untuk curang langsung tak masuk akal!huh! sunyi??hurmmm..alasan!! dapat gf macam Dian pun sunyi lagi..tak tahu nak cakap apa..lain lah kalau si gf / bf buat dunno je..ni sanggup datang Istanbul tu!! nasib Haris(Beto) lagi cute dari Azad..ahaks!! kemunculan si Haris ni la buat ju nak pecah perut dalam panggung..kelakar okayh! "jangan biadap!" (dengan muka geram) ahaks comel! Haris =  kelakar comel!

  

"saya tak kan minta peluang kedua, saya hanya minta peluang sekali ni je"

quote terbaikk!! tak semua orang menghargai peluang pertama yang diberikan..dan dengan mudah minta peluang kedua..rasa-rasa orang macam ni pandai ke nak hargai peluang kedua?huh!! bila dah hilang apa yang dimiliki baru nak rasa menyesal..apakah?!

okayh..tapi bagi adik-adik yang tengok movie ni jangan "into" sangat ye..nanti rosak hati..rosak diri..bercinta, bercinta juga..tapi part peluk bagai tu tak perlu lah ikut..actually, movie ni mungkin nampak lagi sweet kalau diorang jaga batasan dalam hubungan diorang,.. =) 


"bila kedua-dua hati dah sebati, tidak semudah itu untuk dileraikan"

p/s : recommended to watch this movie! ju masih hutang entry Batam ngan korang kan?okayh..sabar ya!

4 comments:

aien Ayin said...

comel kan crite ni? ohh my ain pun suke. sweet! :)

محمد رازيق said...

serius, citer ni memang best. lain dari yang lain. lisa n beto memang terbaik. hikhik

ayu jue said...

aien Ayin >>sweet kan??comel lisa dalam cite ni..=)

ayu jue said...

محمد رازيق >> hehe..kan!due2 comel!

There was an error in this gadget

here