Saturday, March 17, 2012

hot air balloon fiesta 2012 =)


cer bace tajuk tu..cer bace..cer bace..dah tentu nye ju nak bercerita berkenaan hot air balloon fiesta yang dok hangat kat putrajaya tu..hehe..hari jumaat lepas, pikir punye pikir nak balik ke tak.balik ke tak..balik ke tak...akhirnye ju buat keputusan untuk balik..tapi bukan balik pahang..balik KL je..ni semua sebab keghairahan hati ni untuk naik belon panas!weeee~

actually, dari fiesta tahun lepas lagi ju dok mengidam nak naik hot air balloon ni..tapi tahun lepas tak kesampaian..so, sebulan lepas ju ada terbaca daripada satu blog ni berkenaan hot air balloon fiesta for dis year..usya punya usya dapat la tahu yang tarikh keramat tu ialah 15th till 18th mac..ape lagi..memang ternanti-nanti la kan...so, akhirnya ju dapat jugak ju pergi ke fiesta tu..takde la ju kempunan nak pergi sane..=)

sampai-sampai sana je..ternampak signboard ALL TICKET SOLD...halammmakk!sikit punya awal kitorang gerak dari rumah, sampai-sampai tetap ticket sold...cehhhh!!frust sekejap..rupanya ticket di hadkan kepada 300 je dalam satu sesi..patut la cepat abis!beriban orang datang kot!tapi rezki menyebelahi ju..tiba-tiba ada sorang kakak ni tanya.."awak nak naik belon tu tak?"..aku cepat-cepat jawab.."ala..memang nak naik..tapi tiket abis!"..lepas tu kakak tu jawab.."haihh..awak tak tahu ke husband awak ni kerja apa"..errr..kak, ni abang saye la...adoiii!!apa-apa la kak..janji ju dapat tiket..haha

ok..bila tiket dah dapat apa lagi..jom pergi beratur...!!hikhik..hikhik..excited!atlast ju dapat naik dengan abang, akak ipar and seorang kawan abang..sebenarnye limit tuk 3 orang je for one trip tu..tapi oleh kerana kami ni kecil molek je..orang yang in charge tu bagi kitorang naik berempat!okey!sangat best ok!ada feeling ala-ala dalam cartoon UP giteww!!tapi kejap sangat!belum puas dapat tengok view dari atas dah kene turun..ok la..bagi chance kat orang lain pulak kan...


tengok la muke ju yang over excited 2!haha


next time nak naik belon kale ijau!tak kire!

ju puas hati sangat dapat naik hot air balloon..thanks 2 warga TNB yang memberi peluang kat ju yep!really appreciated it!kalau tidak mesti ju tak berpeluang nak naik..tak lupa jugak kat geng abang yang gile-gile...wink!

dan sesi malam nye pulak bersuka-suki dengan family di rumah kakak ju di kajang..so tak berkesempatan nak tengok firework..huhu..

muke sengal!


ok ols!zasss~
SIMPLE IS BETTER

p/s : still ada yang kurang!^_^

10 comments:

Rara Nasiha said...

wahh, seronoknya dapat naik. semalam pergi, dia tak open dah, sebab ada petir katanya. sedih je.

Ain Asrar said...

bestnya dapat naik jeles!

ayu jue said...

Rara Nasiha>>best..tapi kejap sangat..^_^

ayu jue said...

Ain Asrar>>tamo jeles2~..next time awk naik pulak ye..=)

- F i D - said...

bertahun duk miss event nih..tahun nih nk gi tp terpaksa ke sabah lak..huhu

btw..1st time singgah sini..hijau giler :p folo blog ni

ayu jue said...

thanks singgah..=)
taun depan try la pergi..tapi kene awal..kalau x xdapat naik..

Fyzal said...

Hi cik ayujue. your blog has been reviewed at www.faizalnizam.com. Please visit the following link to read on the review.

http://www.faizalnizam.com/2012/03/blog-blog-review-1.html

And I would really appreciate if you could give me one back link from your blog to my blog. Thanks friend.

ayu jue said...

fyzal..thanks a lot for ur recommendation n review..thanks friend!

outbound training di malang said...

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Sukses besar esok hari dimulai dari tindakan-tindakan kecil hari ini .,..
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,

ayu jue said...

outbound training di malang >> =)

There was an error in this gadget

here