Monday, February 27, 2012

over-concerned!

sroottt..sroottt...ok..mukadimah pun dah terserootttt-shhereeetttt...paham-paham jelah kan..actually ju baru je sampai JB..sampai-sampai terus je on lappy and terus menaip..dalam sakit pening kepala plus sakit kaki naik tingkat lima ni tetap semangat nak update blog...siapa yang dah baca entry before ni mesti dah tahu kan kenapa ju sedih..kalau korang tak baca lagi boleh klik kat SINI..=)

tadi sebelum bertolak sempat ju amik AMANI kat rumah pengasuh..jumpa amani for the last time before balik JB..ermm..air mata tak payah cerita lah kan..laju kalah air terjun..si kecik ni macam tahu je apa yang ju rasa..siap tolong kesatkan air mata maklang dia lagi..kalau dia pandai bercakap mesti dia dah pujuk maklang dia supaya tak nangis...i will miss u my dear!!but its not da point..


da point is..ok ju mengaku..sepanjang perjalanan tadi memang banjir dengan air mata..faham-faham lah ju kalau dah menangis memang susah nak berhenti..tapi tak perlulah kot setiap dua saat nak pandang..grrr...sabar jelah..bertambah bengang bila beli tiket seat single but bila sampai dalam bas seat double..tak pasal-pasal kena duduk sebelah mat salleh..pastu mat bangla pulak sebelah lagi..aisshhh..

teringat masa first time ju balik dari kuantan ke JB naik bas dulu...and it might be da last ever..sepanjang perjalanan ju rasa sangat tak selesa..mahu tak nye..ada sorang mamat ni duduk depan seat ju..setiap lima minit dia toleh belakang..lepas tu setiap sepuluh minit dia tanya sama ada ju sejuk or tak..ju jawab tak tapi dia  tetap nak tawarkan sweater dia..then ju tidur sebab malas nak layan dia...tak kenal pun..tiba-tiba ju terkejut sebab dia cuba nak selimutkan ju dengan sweater dia..apa kes lah mamat ni..sorry to say..ju rasa annoying gile!! nak concern pun agak-agak la ye..ju tak kenal awak...adoii!!orang yang ju kenal pun tak buat macam tu tau!! dan awak buat ju takut nak naik bas tu lagi..huhu..fobia I!!

oklah..nak rest..sakit kepala plus pedih hati..

12 comments:

BudakCHOCO Official Blogger said...

fobia la cm nieyh nk naik bus :) take a rest okeyh...

Cik Rose Cute said...

follow sini thanks singgah my blog

ayu jue said...

BudakCHOCO Official Blogger >>tak semua macam 2..skali 2 je..over sangat mamat 2..

ayu jue said...

Cik Rose Cute>>thanks

Ez-1 said...

haiya, ada gak lelaki camtu~ ish3...hehe...

btw, I follow ur GREEN blog -421. If sudi, jom terjah my Green Mind of Mine. TQ... :)

Anyway, nice blog....

AMALINA YA'AKUB said...

hye hye hye dtg follow awak.. nice blog green

ayu jue said...

Ez-1 >> psycho kan laki cam2?menakutkan!hehe..nnti ju terjah blog erk..

ayu jue said...

AMALINA YA'AKUB>> hye!!thanks dear!

Clara Rella said...

Gosh.. yke? ntah2 dia suka akq kowt.. Gilaklah.. seram je ble bce.. lelaki ape tu? ape kes wat gtu.. tak kenal kowt..

m a r i s s a said...

hi there.. i've been ur silent reader but now i need more followers, do follow my blog ya! tq darl

www.diyanamarissa.com

ayu jue said...

Clara Rella >>err..tade makne nak suke..memang menyerammkan...huhu

ayu jue said...

m a r i s s a >> will do =)

There was an error in this gadget

here