Thursday, February 23, 2012

1 day trip to malacca!

hai semua..walau pun cerita ni dah agak basi dan ketinggalan zaman..ju tetap nak cerita jugak kat korang semua..ceritanya macam ni..cewahhh~ macam biasa kalau majority family members balik kampung kitaorang akan buat BBQ kat rumah ataupun picnic kat PULAU CHEKAS..pulau chekas ni ialah pusat rekreasi air terjun yang tak jauh dari rumah ju..tapi sekrang ni ju bukan nak cerita pasal pulau chekas ni..haritu semua family members ada except kak long, abang ngah dan kak cik..so after bincang-bincang terus decide nak ke melaka..melawat abang ngah yang kebetulan baru je pindah rumah..

ni rumah abang ngah...tekun kan mereka menonton..haha =)

cakap pasal abang ngah, abang ngah ju merupakan seorang komando..nama pun komando..mestilah tinggal dalam kem kan..actually ni bukan la first time ju pergi melaka..dah banyak kali and dah pernah buat family day pun kat sana dulu..tapi kalau pergi jalan-jalan dengan family, banyak kali pun tetap best kan!!betul x??hehe..tak banyak tempat kitaorang dapat pergi kali ni atas faktor masa..kitaorang sampai melaka about 12am..borak punya borak sampai pukul 2 pagi baru tidur..ni dah memang jadi rutin la kalau berkumpul..kadang-kadang sampai tak tido malam pun..huhu..

ni adeq bongsu ju and akak ipar ju

yang bestnya rumah baru abang ngah ni dekat dengan play ground..haih..kalau dah dekat kan..memang beronok-ronok la weols kan..pagi-pagi dah bangun and turun ke taman..bawak kanak-kanak rebina main kat taman..tapi yang dah tak berapa kanak-kanak ni yang lebih-lebih..memanjat sana sini..haha..after semua dah siap solat zohor baru kami keluar berjalan-jalan..

tempat first yang weols pergi ialah MAKAM HANG TUAH..errr..memang agak membosan kan la kan kalau pergi tempat-tempat sejarah macam ni..tapi kena ingat, kanak-kanak rebina ni semua kena tahu sejarah taw..so atleast dorang pernah sampai and tahu serba sedikit pasal sejarah ni..betul x?





budak bertiga ni memang tak boleh duduk diam..


dan-dan berhenti main sebab nampak "maklang" snap gambar..cehh




then, kitorang ke PANTAI..tak pasti apa nama pantai ni..yang pasti pantai ni pantai tambak..kalau tengok gps kitorang dah kat tengah laut dat time..hehe...



si amani ni baru 1st time pijak pasir..teruja gile muka dia!!

my lil sis and bro! 
tak tahu la apa yang kanak-kanak rebina ni cuba buat..hehe
but..in d' other side..apa lah yang orang-orang tua ni buat kan..haha




sorry..ni bukan salah photographer ye..haha


ish...ish..ish..kalah kanak-kanak rebina taw!

after that kitaorang ke menara taming sari..yang ni ju tak naik pun..bagi kanak-kanak rebina je yang naik..tapi my parent naik juga..dating u!!haha..sementara tunggu mereka-mereka yang naik ni..weols sempat makan ais krim...yummmyy..yang naik menara sori ye!!no ais krim..haha~









then, therapy kaki..jalan-jalan area bandar hilir..memang penat..tapi seronok...hehe...



yang ni yang my dad nak sangat naik..cruise!err..macam biasa la..kanak-kanak rebina memang takkan lepaskan peluang untuk naik..yang bukan kanak-kanak semua prefer rest kat tepi sungai tu..so just beberapa orang je yang naik untuk pantau si kanak-kanak rebina ni semua...


ingatkan sekejap je naik..rupanya lame..memang sampai kebosanan kitaorang menunggu..aigooo!!

ini terjadi bila kami mula bosan..haha..

time to go..tamat sudah one day trip kitorang ke melaka...happy gilosss!!thanks korang yang sudi baca entry panjang lebar ni..korang memang baik..peace!


6 comments:

kisahwanida said...

Jalan2 ngan family mmg perkara yg menyeronokkan.....

ayu jue said...

betul 2..hilang semua stress!

Mr. Unknown said...

Seronok tol dapat jalan-jalan erk....Untunglah jue dapat jalan-jalan....haha......=>

fatiniathirah said...

bestkn melaka kak ju? :)

ble la dpat kluar lagi dgn family cmni,ayh slalo sbuk~ huhuu

ayu jue said...

Mr. Unknown >>Sementare ade mase jalan-jalan..hehe..nanti da naek sem da susah~

ayu jue said...

fatiniathirah>>pergi mane2 pun akan best kalau ngan family deq..hehe..t bile ayah da xbz ajak la ayah jalan..=)

There was an error in this gadget

here