Tuesday, February 14, 2012

here and there..



apa yang here and there?cuba teka..cuba teka...

skang ni kalau kita tengok here and there orang upload gambar wedding..gambar tunang..kalau tengok kat facebook dah macam taman bunga dah..warna warni macam pelangi..memang penuh dengan gamba nikah yang cantik-cantik, pengantin yang angun-angun, majlis yang meriah..*jeles ok!*

bila cakap pasal kawin..siapa yang tak nak kawin kan?kalau tanya kat sesiapa sekali pon mesti semua orang jawab nak~betul x? tapi nak tentukan jodoh ni bukan kerja kita..kita memang merancang macam-macam..nak nikah ngan die..nak nikah tahun ni?tahun depan?2 tahun lagi?tapi tu semua perancangan kita..tapi DIA yang tentukan segalanya..betul x?

bagi yang sudah mendirikan rumah tangga, korang memang sangat bertuah sebab berkesempatan untuk menikmati nikmat hidup bekeluarga..lebih-lebih lagi bagi yang berumah tangga dalam usia muda..bonus lah bagi korang yang mendapat teman hidup yang taat kepada Allah, kaya, baik, handsome / cantik..

tapi itu tak bermaksud korang boleh mempersendakan mereka yang belum berkahwin..tidak bermakna korang boleh berbangga sudah berpunya kepada mereka yang belum berkahwin..kerana Allah telah mengaturkan jodoh yang baik-baik untuk mereka dan bagi mereka yang belum berkahwin, Allah telah mencintainya dan bukan sebarangan orang boleh menyentuh hati mereka..

JODOH ITU RAHSIA ALLAH 





12 comments:

soooooour said...

cinta Ilahi cinta sejati..cinta manusia hanya sementara..

ayu jue said...

u r rite!=)

faiz fakhirin said...

Rahsia itu adalah jodoh, jodoh adalah perkara yang perlu dicari..hehe

ciksukaberangan said...

jodoh ketentuan Ilahi~ btol3 :)

cW said...

jodoh boleh dicari..biarkan ia yang mencari...

Arra Ahmad said...

tuan belog...cepat2 la kawin..:)

poohrist said...

setuju disini..
hye gurl nice blog kite follow sini.
salam kenal

ayu jue said...

faiz fakhirin>> =)

ayu jue said...

ciksukaberangan>> setuju!!

ayu jue said...

cW>>yeah rite!!

ayu jue said...

Arra Ahmad>>tuan belog lambat lagi..belom abis blja~

ayu jue said...

poohrist >> thanks!

There was an error in this gadget

here