Monday, February 13, 2012

di sebabkan kerja

one month holiday hampir berakhir...pejam celik pejam celik je..rasa kejap je masa berlalu..korang yang cuti sama cam ju mesti best kan..!!mesti macam-macam korang buat kat rumah sepanjang cuti ni kan...mungkin ada yang tolong mak kat umah...ada yang pergi bercuti..ada yang duduk rumah tido, makan n tengok tv..ada yang baca novel *maklum la ader voucher buku kan*..macam-macam cara kita penuhkan mase lapang kite waktu cuti kan..bagi ju pulak, cuti kali ni berbeza sikit dari cuti sem ju sebelum ni ..macam-macam yang ju dapat belaja..

cuti kali ni ju kerje ngan lecturer ju..kire macam jadi RA sementare la..ju amik job ni time cuti jela..kalau nak jadi full time RA ju rasa ju tak mampu kot..ju amik job ni pun sebab nak gain experience..lagi pun kerjanya takde la banyak sangat..no need mengadap laptop bagai tuk buat report..just conduct an interview session...kire ok la kan! kalau tak tak de maknanya ju ni nak rajin kan...

di sebabkan kerja ni ju dapat belajar pergi mana-mana sendiri..dah pandai naik public transport sendiri..cakap je naik lrt ke, monorel ke, ktm  komuter ke..semua tak jadi masalah la..on my fingertips..*kunon*..kalau dulu memang ketaq lutut nak naik public transport ni..tak confident langsung...dah rasa independent la sikit nak banding dengan dulu..terlalu dependent...nak pergi mana-mana kena ada orang hantar dan jemput..

di sebabkan kerja ni, ju dapat melawat a.k.a jalan-jalan sekitar kl and selangor. tempat yang ju tak pernah pergi pon ju dapat pergi..macam-macam jalan ju lalu..jalan kuching..jalan tikus semua pernah..hehe..ni la salah satu peluang ju nak berjalan-jalan area kl and selangor ni..at least kalau orang sebut nama-nama tempat kat kl ni takde la ju tak tahu kan..

di sebabkan kerja ni, ju dapat jumpa dengan orang-orang besar dalam valuation..contohnya pengarah penilai negeri, pegawai penilai daerah dan registered valuer yang banyak sangat pengalaman dalam penilaian. dan dorang ni semua sangat professional..layanan dorang tak melambangkan kami ni student pun..bangga ju dapat jumpa dengan dorang semua..

di sebabkan kerja ni, ju dapat blaja cara perbincangan yang baik.. cara bersoal jawab secara formal tapi santai..berbincang dan mendengar idea-idea yang menarik daripada orang lama yang banyak pengalaman..



ni rakan seperjuangan..*naseb la cik wanie kene ngadap muke cik ayujue hari-hari..*hehe..thanks sebab banyak membantu sepanjang kerja bersama..hope wanie tak serik la yep!

di sebabkan kerja ni, korang terpakse membace entry ni =)




2 comments:

wawa abdullah said...

waaa..besh jue dpt jln2 ek..siap dh tau semua nama jln.. :)

ayu jue said...

mmg best pon wa..hehe...banyak dapat blaja..t xsusa bile sorang..=)

There was an error in this gadget

here