Tuesday, May 14, 2013

Kawen? PhD? Kerja?

ASSALAMUALAIKUM..

okayh, tengok balik last update is on 18 april.. and now dah 18 may..haiyakkk! sebulan sekali update blog..apekejadah~ lately too much busy dengan rutin hidup yang baru bergelar wanita bekerjaya (nak jugak propa)..after balik kerja dah penat..time tu la nak manfaatkan untuk rehat secukupnya.. weekend pulak sibuk attend wedding orang.. almost every week ada wedding invitation.. sampai tak termampu nak attend semua..Ya ampun!

Back to main point.. Now, I'm officially graduated! Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah di atas anugerah ini.. segala usaha dan kerja keras selama ni akhirnya terbalas.



Ini dua insan kesayangan hamba..Mungkin ju tak mampu untuk menjadi seorang anak yang solehah dan berbakti kepada mereka.. Apatah lagi untuk membalas jasa mereka dari dalam kandungan hingga ke hari ini.. Semoga kejayaan ini sedikit sebanyak dapat menggembirakan hati mereka.  Ini hadiah buat mu ayahanda bonda.. Love u till Jannah  


Thanks juga kepada adik-adik kesayangan ju yang sanggup hadir, sanggup amik cuti..Akak sangat appreciate.. Terharu!..bagi yang tak dapat hadir takpe...ju faham..weekdays kan~ susah nak ambil cuti..anak-anak sekolah lagi.. Kalau tak mesti semua nak ikut kan...ju tau korang sayang ju lebih..eheh!

Friendship is not something u learn in class. But if u haven't learned the meaning of friendship, u really haven't learned anything.. All da best friends.. Congratulation!M.Sc (Land Administration & Development).

Sekarang sepatutnya dah ada plan untuk masa depan..sepatutnya! Tapi buat masa ni, ju still di awang-awangan.. terumbang ambing lagi nak kemana...dalam fikiran ni dok fikir macam-macam..
 
Tunang? Nikah? Kawen?

Yang ni lambat lagi kot..masih belum ada perancangan ke arah tu..yang keep asking tu, nanti kalau dah sampai jodoh, in syaa Allah ju jemput..doakan saja yang terbaik ye... *dalam umur sekarang ni, soalan ni paling famous amous..takpe..tarik nafas dalam-dalam*


Further Study? PhD?


Niat untuk sambung tu ada.. cuma keyakinan diri terlalu kurang buat masa ni..Tapi setiap kali rasa lemah, selalu suara salah seorang pensyarah ni terdengar kat telinga ju..

En Man : lepasni sambung la PhD.. Ju : saya kurang yakin la En ManEn Man : Dulu awak sambung master awak yakin ke? Saya rase time dgree pun awak tak yakin..tapi akhirnya habis juga kan?  *senyap*

Yeah..ada betulnya..memang kita tak yakin..tapi kalau ada usaha in syaa Allah boleh..cuma perlu kuatkan hati untuk berhijrah kearah lebih rajin.. buang sikap malas tu ju!


Cari Duit? Kerja?


Memang syok dah kerja ni.. ada income tiap-tiap bulan.. Tapi tu jela yang syok.. every month dok tunggu hujung bulan..Pastu shopping..shopping..shopping...memang sampai bila pun takkan habis. Hakikatnya bila dah kerja ni, ju rindu sangat nak study balik.. Mungkin sebab sekarang bekerja luar bidang kot..belum rasa kemanisan bekerja tu..

Okayh..kalau boleh nak buat semua serentak dalam satu masa.. Nak kerja..nak sambung PhD and nak Kawen.. Tapi semua memerlukan komitmen yang tinggi..any suggestion friends?



No comments:

There was an error in this gadget

here