Monday, April 15, 2013

Convocation Day 2013

Assalamualaikum kawan-kawan alam maya..

Almost 3month blog ni bersendirian.. Sungguh tak bagus bila seorang blogger meninggalkan blog bersawang tanpa sebarang update.. Macam mane nak jadi blogger tegar ni? Hikhik..Jelas kelihatan kemalasannye..heee.. Tamat je study hari tu, sifat malas makin menjadi-jadi..tak tahu la datang dari mane.. Padahal rase banyak gile benda nak cerita...hee.. Tapi tertangguh-tangguh.. Kalau ju jadi blog ni, harussla ju mogok dapat tuan macam ni.. Ish ish ish...

Actually sekarang ju dah kerja.. Tapi kerja biase-biase je.. Jadi kuli.. But its not a big deal.. Yang penting cari pengalaman.. Furthermore, ju memang langsung takde pengalaman kerja sebelum ni.. So ape salahnya mula dari bawah kan.. Okayh..ju bukan nak cerita pasal kerja kali ni.. Mungkin next time ( tak tahu la bila kan).. Harini nak share good news ngan korang..

(Untuk pengetahuan, konvo ju postpone sehari disebabkan PRU13..its ok lah.. Tak payah nak kecoh! konvo je pun..ada yang terpaksa postpone nikah kot!)

Pejam celik-pejam celik.. Tak lame lagi ju dah nak konvo..macam tak percaya je.. Rase macam baru je lagi jalan terkedek-kedek naik stage ambil album masa konvo degree dulu.. Rase macam baru je register untuk study.. Tub tub sekarang dah nak konvo.. Time flies so fast.. Langsung tak rase..

Okayh.. Bagi sesape yang akan konvo jugak.. Congrats to uols! Base on my experience, ni nak share sikit ape yang korang perlu buat and perlu elak sepanjang majlis konvo berlangsung..

  1. Bangun pagi-pagi.. Nanti kelam kabut. Time tu lah hat ni tak kena hat tu tak kena.. So prepare awal.. Malam tu kene siapkan semua ape yang nak pakai esok.. Jangan spoilkan mood anda pagi-pagi tu.. Hee (pandai cakap orang)
  2. Jangan nak over fashionista sangat.. Ni bukan fashion show event ye.. Kalau boleh make it simple.. Lilit tudung bagi kemas.. Kalau tak nanti jad macam ju dulu.. Menyesal lilit over! Serabut! Serabai! Gamba tak cantik! Okayh menyesal!
  3. Cari baju, tudung and kasut yang betul-betul selesa.. Nak masuk dewan, punya lah lama nak kene beratur kat luar.. Bukan kita je yang konvo okayh! Ramai lagi.. Kalau pakai kasut yang tak selesa, nanti sakit kaki.. Baju pulak elakkan pakai baju yang panas.. Nanti berpeluh-peluh uols!
  4. Before masuk tu pesan siap-siap kat family nak tunggu kat mana.. Spot la mana-mana tempat.. Nanti da abes je majlis straight to da point pergi tempat yang dijanjikan.. Sebab nak keluar confirm bersesak-sesak and family kita tak familiar dengan tempat kita tu..
  5. Time konvo kita memang sangat excited nak bergambar sakan.. Maklumlah baru jumpe balik ngan kawan-kawan kan.. Tapi harus ingat ye family yang sanggup datang jauh-jauh tu perlu dirai juga.. Nampak remeh tapi kadang-kadang kita leka..

Okayh! Tu jela nak membebel.. Actually tu pesanan kat diri sendiri juga.. Heee.. Cukup sampai kat sini.. Nanti kite sambung.. Adios~ Assalamualaikum..


1 comment:

wantie said...

meriahkan lagi dunia blog.
thanks for the tips.

done follow u

There was an error in this gadget

here