Wednesday, October 3, 2012

projek sarjana

asssalamualaikum...
hai semua..sekarang ni ju sibuk dengan projek sarjana..kalau di izinkan Allah semester ni akan jadi semester terakhir ju bergelar pelajar master kat UTM tercinta ni..hehe..InsyaAllah..doa dari korang semua sangat diperlukan supaya ju dapat grad on time..

seminggu dua ni ju banyak rehat je dari buat kerja..mane tidaknya, kelas ju semester ni sekali je seminggu..itu pun tiga jam je..so, dalam sebulan entah berapa kali ju balik rumah..kelas hari rabu..balik rumah hari kamis, hari selase baru balik semula ke UTM..takfikir langsung pasal projek sarjana yang ju kene siapkan semester ni..

semalam ju jumpe dengan supervisor ju, Dr Nadzri..buat kali pertamanya ju jumpa dengan dia semester ni untuk teruskan projek yang ju buat ni..lepas jumpe dengan dia semalam baru realize rupanya dah tinggal berapa bulan je lagi nak VIVA (presentation final project)..boleh pulak ju buat bodoh je..kalau tak jumpe dengan dia semalam, mesti sekarang tengah hanyut lagi..leka dengan hidup yang tak berjadual..(maklum la kelas sekali seminggu je kan...huhu)

bila nak mula buat projek sarjana ni tiba-tiba teringan kepayahan, kesusahan dan keperitan nak siapkan projek sarjana muda dulu...macam-macam dugaan nak kena tempuh..mase tu memang langsung takde pengalaman buat thesis kan..so memang sangat mencabar..tapi nasib baik ju dapat supervisor yang ok..yang sangat memahami..walaupun supervisor ju kurang fasih berbahasa melayu ( dan ju pulak hampeh berbahasa inggeris)..ju dapat juga siapkan projek tu on time...

kepada korang yang tengah buat final projek juga sekarang ni ju ucapkan semoga berjaya..segala penat lelah kite berbaloi bila apa yang kita tulis akhirnya siap dibukukan..doakan juga ju dipermudahkan dalan urusan menghasilkan thesis kedua ni ye...


(pic masa baru lepas jilid projek sarjana muda zaman dolu-dolu)

ok..sambung buat kerja..bye~

4 comments:

wawa abdullah said...

wow!! jumpe Dr.nadzri terus bersemangat ek.. chayok2!huhu

ayu jue said...

bukan la...baru tersedardari angan2 wa...kalau tak hanyut!

aisya said...

alamak, baca entry ni baru teringat nak carik tajuk utk tesis sarjana pulak.. *pening*

ayu jue said...

aisya>>carik jangan tak carik..goodluck!

There was an error in this gadget

here