Saturday, October 6, 2012

ber'froyo' di snogurt

happy sunday semua..mentang-mentang hari ahad kan..semua pakat nak rehat sampai lebam ye...no no no!!! sila bangun sekarang..!!nanti lemau..hehe..*cakap orang*.. so, apa plan korang semua harini? harini ju plan nak rehat je kat bilik..petang nanti baru keluar pergi jogging keliling tasik UTM yang aman damai..gaya hidup sihat gitewww...mana tidak nya, semalam dah seharian membuang masa dengan si kakak roomate..so harini kena rehatkan diri..

semalam ju and si kakak roomate keluar..tapi keluar ke taman universiti je pun..konon-konon nak menghilangkan stress...stress apa pun tak tahu la kan...haha..sebenarnya saje nak tukar angin..asyik duduk kat bilik je sampai badan pun dah naik lemau..so kitaorang decide nak pergi ber "froyo" di snogurt..actually dah lama dah plan nak kesana memandangkan ju and si kakak tak pernah makan..setiap kali lalu depan kedai tanye, "kak, bila kita nak makan kat sini?" ..mungkin si kakak ni pun dah mula muak dengar dengar soalan tu..haha

di sebabkan si kakak ni belum pernah naik bas untuk ke taman universiti ni, die teringin sangat nak naik bas..ok, si adik yang baik hati ni hanya mengikut keinginan si kakak..excited nak ke snogurt punya pasal, naik bas pun naik bas la..then kitaorang main tunggu bas ikut suke hati kitaorang..hasilnya, sejam duduk di bas stop sambil mengira berapa orang yang lalu lalang kat situ..hadoii!tahniah! memang agak sengal!akhirnya dari plan asal lepas zohor gerak, hampir masuk asar baru sampai ke taman u yang perjalanannya hanya mengambil masa 10 minit untuk sampai..errrr...

disebabkan semalam memang hari buang masa sedunia, kitaorang berjalan dari rak ke rak yang lain kat dalam jusco taman u..semua benda dalam jusco tu rasa nak belek..haha..after selesai solat asar baru la kitaorang ke snogurt yang berada di luar kasawan jusco..so kena lah exercise sikit..fyuuhh~

bagi siapa yang tak pernah dengar snogurt ni, snogurt ni adalah sejenis froyo = frozen yogurt ala-ala tutti frutti..sedap taw!!rugi tak cube...*wink*


ada macam-macam flavor yang korang boleh pilih..ikut cita rasa sendiri..ju pilih coklat strawberry and berry..rasa masam-masam buah campur dengan manis coklat...hurmm...yummy! memang sedap..!
kak as pulak ambil mango and strawberry...pun sedap!!


lepas dah pilih yogurt korang boleh tambah topping dia..design la macam mana korang nak design...macam-macam ada! kalau ju, ju lebih prefer yang crunchy!

okeh..ni hasilnya!!


yang kiri ni ju punya!! yang kanan ni pulak kak as punya..konon-konon matang la kan..*tapi ada jelly teddy bear..=P*


satu lagi yang menarik perhatian kitaorang ialah decoration kedai tu..memang menarik..even ju xsuke pink pun rasa macam sweet je..hahaha..bertambah best sebab time kitaorang pergi kedai ni kosong..si staff snogurt ni boleh pulak pergi dating depan kedai..so, apa lagi!! ini kedai kami yang punya!!hahaha..
*siap boleh set timer lagi tuh nak bergambar!!*


hoho..berbaloi! akhirnya dapat jugak ju merase froyo ni...so no more soalan "kak, bila kita nak makan kat sini?" kalau nak tahu lebih tentang snogurt korang boleh klik link ini...SNOGURT
ok..got to go..nak pergi lunch pula..thanks for reading..=)





10 comments:

penyuluh perikanan said...

salam kenal kunjungan dengan blog yang manis
salam

Nelly The Strange said...

nice blog ! hehe

Everything's Everythings said...

dua benda aku tahu dari entry ni froyo dan snogurt xD
kiranya tutti frutti pun froyo juga lah kan? xD

ayu jue said...

penyuluh perikanan>> salam kenal juga <3

ayu jue said...

Nelly The Strange>> thanks dear~

ayu jue said...

Everything's Everythings>> aah..tutti frutti pun froyo juga la..=)perlu cube snogurt!

wawa abdullah said...

heheh..comey je tgk k.as mkn.. xleh bla ade jelly teddy bear.. :P

ayu jue said...

wawa abdullah >> kak as memang comel pun wa~=)

PILOT LOVER said...

harga snogurt ni mahal mcm tutty fruity x??? hehe

ayu jue said...

PILOT LOVER>>lebih kurang je ngan harga tutti frutti..hehe

There was an error in this gadget

here