Monday, August 6, 2012

iftar ^_^

assalamualaikum..

weekend telah pun tamat..tapi selangor ade extra sehari...cuti sampai isnin..hehe..untung la siapa bekerja di selangor..pejam celik pejam celik sekarang dah lebih daripada separuh perjalanan kita dalam bulan Ramadhan ni..sekejap je kan masa berlalu..dah tak lame dah kita akan menyambut bulan syawal..

lately ju kekurangan mase nak update blog..maklum la..sekarang ju dah sambung contract jadi baby sitter..Memandangkan sekarang ni banyak sangat kes yang melibatkan baby, contohnya penderaan and kematian baby disebabkan tersedak susu dan sebagainya..so, kakak ju memberi sepenuh kepercayaan kepada ju untuk jaga anak dia..muhammad amel amsyar..hehe...waktu kerja ikut office hour je ok! cume kadang-kadang terpakse overtime sampai malam..hahahah..

weekend kali ni ju berbuka di dua kawasan yang berlainan..saje tukar angin pulak kan..hari ni, ju dengan rasa senang hati nak update menu-menu iftar sepanjang weekend ni..mungkin boleh membantu korang yang ketandusan idea nak makan apa untuk berbuka puase nanti..hehe

hari sabtu berbuka bersama kakak yang tinggal di puchong..my sis bawa makan kat putra height..tataw name restoren tu ape..haha..lapar sangat sampai tak sempat nak snap pic restoren..tapi makanan boleh tahan..sedap!ni antara menu yang sempat ju snap..hehe

ikan siakap masak stim!
sambal udang!
telur dadar!
khailan ikan masin!

after makan-makan, pada malamnya my sis bawak ju jalan-jalan kat uptown puchong..actually uptown ni baru bukak and takde ape-ape sangat..kami tawaf skali je kat situ pastu terus balik sebab bosan..hehe..

pada hari ahad pula, kitaorang pergi berbuka di rumah my bro di seremban..kebetulan my bro baru pindah ke rumah baru and ju belum pernah lagi ke rumah die..sampai-sampai terus buat muka excited! (err...apsal rumah die serba hijau ni??..jeles i! huuhu..tiba-tiba keinginan untuk mempunyai rumah sendiri melonjak-lonjak...ok bye!) Menu berbuka kat rumah die NASI ARAB..siapa pernah makan?? ok...memang sangat sedap!! puas hati dapat makan...korang mesti meleleh air liur tengok..nasi ni ala-ala nasi beriani sikit..tapi lagi sedap..yuummyyy!

inilah nasi arab..di masak dengan daging kambing...slurrrppp~
ayam yang sangat lembut dan sedapppppppppp!!


sayur ni rasa macam pahit-pahit sikit...tapi bila makan dengan nasi rasa sedap..rase rangup-rangup giteww...fresshhh!


sekali pandang nampak macam sambal belacan kan?tapi bukan...ni sos untuk nasi arab..memang cukup rasa~masam ade,pedas ade..yummyy!

cuba teka ape ni...?bukan susu..bukan juga santan taw!ni yogurt...sedap bila makan dengan nasi..rasa masam-masam..

after selesai makan, kitaorang solat magrib berjemaah and...terus menonton perlawanan akhir antara Lee Chong Wei and Lin Dan bersama-sama..ju takde la minat sangat sport ni..tapi bila tengok ramai-ramai tu ju rase suare ju yang bising..hahah..boleh pulak kan..bila dah tahu keputusannya baru kitaorang sambung solat isyak n terawih..teruk betul...boleh pulak iklan sekejap..sebelum berangkat pulang, kitaorang sempat makan roti john yang di beli oleh my sis in law..yang ni sangat sedap...ju yang tak berape nak suke roti john ni pun makan taw...Alhamdulillah..syukur di atas rezeki yang telah Allah berikan kepada kita...korang pula ape cerita??

p/s: Semperna Nuzul Quran ni jom kita topup pahala banyak-banyak jom!





8 comments:

~Sweet Honesty~ said...

woww..menggoda..

Fid Yuuji said...

masyuk tol juadah2..apapun salam Ramadhan dan salam Aidilfitri..kad raya utk semua blogger di http://blazenet.blogspot.com/2012/08/aidilfitri-2012_12.html

ayu jue said...

~Sweet Honesty~ tggu berbuke t g cari ye..=)

ayu jue said...

Fid Yuuji>> alhamdulillah..rezki Allah

fazilah lot said...

macam sedap je ayu..sila lah dtg ke blog sy..http://fazilahlot.blogspot.com

ayu jue said...

fazilah lot>> sangat sedap..sila la rase...insyaAllah

dEdEQ dE wIshEs said...

BYKNYE MAKANAN .. MINTAK POS SINI CIKIT .. HIHIHI

ayu jue said...

dEdEQ dE wIshEs>>bole..meh adress

There was an error in this gadget

here