Sunday, November 13, 2011

demam SPM

hai semua...selamat hari isnin...hehe..mesti ramai yang tak suke hari isnin kan...sebab hari isnin kene keje..kene g kelas...memang bosan..but..aku tak de kelas hari isnin..so masih dalam mood holiday even keje belambak tak siap lagi..teruk..teruk...tak cukup-cukup rehat..padahal da cuti raye sampai seminggu..haha..tapi seriously raye tahun ni sangat la tak best!majoriti family aku tak dapat balik...huh!!memang takde feel nak raye langsong..raye pertame keje aku tido jerk..haha

hah!cakap pasal SPM..korang semua mesti ade macam-macam pengalaman menghadapi SPM kan..dulu, time aku SPM, aku terpakse menjawab soalan dengan menggunakan sebelah mate jerk..mane pergi sebelah lagi??ni semua gara-gara dok berkejar dalam dewan makan...akibatnye sebelah dari mate aku tak boleh bukak disebabkan bengkak dan lebam di keliling mate..dah macam panda da time tu...grrrrr....

tapi tu kenangan aku...harap-harap takkan berulang lagi kat orang laen...sekse taw nak jawab exam sebelah mate je...taun ni pulak mase tuk adeq bongsu aku SPM..macam tak percaye je die mungkin tengah duduk dalam dewan ngan kening berkerut-kerut..mungkin!hehe semoga dipermudahkan dalam menjawab soalan-soalan SPM...ingat!!SPM skali je taw!!buat elok-elok...jangan hampakan harapan ayahanda n bonda ye...


dalam seminggu cuti raye ni aku sempat jugak la membantu ape yang patut tuk die menghadapi exam..macam ni la kalau jadi kakak kan...tolong buatkan nota sejarah even aku dulu memang benci gile subject sejarah ni...hahaha..tapi demi adeq..akak buat jugak taw!




sambil buat nota sempat jugak tu tengok cite korea..CITY HUNTER..best!!baek korang tengok..sempat jer buat iklan kat sini.. even aku bukan la minat sangat pon tengok korea...hahaha

pade adeq-adeq yang tengah menghadapi exam SPM taun ni..gudluck tuk korang semua..korang semua pon bole buat...prepare for ur exam k..sebelummasuk exam pastikan

1. mud korang dalam keadaan baek..jangan buat ape-ape yang bole spoilkan mud korang ye
2.slip exam jangan lupe bawak plak..yang ni penting..kalau tertinggal korang mesti tak senang ati nak jawab exam nanti...
3. ic...yang ni korang mesti la kene bawak g mane-mane kan..sepanjang exam ni simpan lam pencil case ye...
4. check pen ader ink ke tak,,jangan bawak pen yang takde ink plak ye adeq-adeq....kalau bole bawak la lebeh..banyak pon takpe...
5. pastikan perut berisi...tapi jangan makan terlalu banyak ye..nanti sakit perut pulak dalam dewan exam...

okey..banyak plak aku membebel kat sini..ok la...all da best semua...






10 comments:

Atiqah Wadiah said...

heee~cantiknya buat nota sejarah :)

ayu jue said...

haha..thanks~note last minute 2...=)

Eena Arrina said...

folow ena.ada hadiah utk new folower :P

eva said...

haha masa spm dulu, pernah sehari tu lupa bawa slip dan ic.. tak tau mcm mana boleh luper.. neves sgt kot.. nasib baik rumah tak jauh hee

ayu jue said...

Eena Arrina>>insyaallah..will follow~

ayu jue said...

eva>>kalau tertinggal mmg kacau la mood nak exam..huhu

asmat90 said...

snggah cni..vsit me back ;)

ayu jue said...

asmat90>>will visit dear

Nisa Greennnpanda said...

hehe.. siannye awk wat SPM ngan mate panda.. rjinnye tlg adik, hehe..

btw, thanks sudi singgah my blog.. comelnye blog awk, ijau cam sy nye..suke2!! ^_^ follow sni dh..

Salam knal..

Greennn Inspiration

ayu jue said...

Nisa Greennnpanda>>thanks coz sudi folo blog ju...
actually bukan sy yang rajin tapi adiksy yang malas...huhu...just risaw die nak exam...

There was an error in this gadget

here