Friday, August 5, 2011

curik-curik makan bulan puase ^_^

salam ramadhan kawan-kawan...
arini nak cerita kat korang semua pasal peristiwa yang berlaku hari ni...uols yang penah bace entry sebelum ni mesti tahu kan aku skang jadi baby sitter anak buah aku...sape yang tak bace lagi sile la ke-----> sini

okeyh...now nak start cerite ni..tadi masa kakak (anak sulung kakak aku) dan nabila (anak kedua) balik dari sekolah kebangsaan, macam biasa diorang pun siap-siap la nak pergi ke sekolah agama pulak..tibe-tibe kakak menjerit...MAK LANG!!!aku pun tanye la kat die kenape..then die macam tak nak jawab soalan aku..aku hangin la..bile paksa dorang tuk citer..kakak pun cakap la yang nabila curi-curi makan sosej atas meja. Sosej tu memang aku yang masak untuk si najihah  dan nazarina (kanak-kanak rebina yang ade kat rumah ni...) aku pun marah la sebab die dah besa kan...

peristiwe arini buat aku teringat ngan kisah aku mase kecik-kecik dulu...
aku penah report kat mak ayah aku adeq aku curi-curi makan pisang kat belakang rumah..

aku dulu memang reporter..haha
tak pasal-pasal adeq-adeq aku kene marah..
maaf adeq-adeqkuh!!!

TAPI...
aku pun penah jugak curi-curi makan bulan puasa dengan sepupu aku..makan coklat kat belakang sekolah..hahaha
tapi sampai skang tak de orang pun tahu
(^_____________^)
p/s : kepade adeq-adeq jangan ikot contoh-contoh yang tak baek ye!


10 comments:

Cik Bell said...

ooo..mkn curik2 yer,,xpe..xde org taw ek..
skang satu dunia hampir tahu..hehe

ayu jue said...

haha..naseb mak ayah xlayan blog~fyuuhhh~

Elie Lily said...

bgtao makk...
hehehhe

Azie Azman said...

oo..curik-curik makan coklat belakang sekolah ye..
kite tahu sekarang!
report mak awak :P

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

sekarang dah tahu la ...dia pernah makan curik2 jugak yer..hehe

zaman budak2 kan..;-)

ayu jue said...

Elie Lily>>syuuttt~rasie2...jgan gtaw mak ye...hehe

ayu jue said...

Azie Azman>>ala..jgan la report..ni rasie kiter je taw...syuuttt!

ayu jue said...

ILA HonEyBuNNy>>haha..zaman budak2 memang zaman yang best..xpk panjang wat pape...=)

ayienz said...

sume org ade kisah curik2 mkn mse kcik kn... hehe.. dh name dak kcik..perut tk bpe nk tahan..hehe..

ayu jue said...

haha..taw xpe..then mule la buat perangai~

There was an error in this gadget

here