Thursday, January 17, 2013

Farewell Part I

Ahad lepas boleh dikatakan hari bersejarah..Nak tau kenapa? Okayh..jom dengar ju membebel! Hari ahad lepas ialah hari terakhir ju jawab exam for master..lepas ni no more exam..(yeke??) bercakap macam banyak je paper nak jawab kan..! actually semester ni ju ada satu paper je pun..heee..Tapi entry ni bukan nak cite pasal exam..Dah tau dah..word "exam" ni macam mimpi ngeri bagi yang bergelar student..tak giteww? haha...so lupakan kisah exam..nanti semua dahi berkerut-kerut tanda stress..haha..cepat senyum balik!

Buat masa sekarang ni, perasaan bercampur aduk..ada rasa lega sebab dah nak abes..walaupun masih ada saki baki kerja yang kene abeskan..but sometimes rasa sedih sebab nak berpisah dengan coursemate..walaupun tempoh masa tak lama, just 1 year and half..but majoritynya dari course yang same dari dgree...almost 6 years okayh bersama..!so bahang nak abes tu memang terasa...Cerita sebenar ialah sebelah malam after exam, kitorang buat makan-makan..actually bukan "kitorang"..tapi kak ina =) kak ina ni one f my coursemate..dia berhajat nak belanja kitorang semua makan before semua orang balik buat hal masing-masing..


After magrib weols gerak ke Pizza Hut Taman Perling, Jeybee..makan-makan..borak-borak..gosip-gosip..gelak-gelak..part gelak ni kak ina juara..sape pun tak boleh lawan..dah abes nanti confirm rindu gelak tawa and gurau senda korang semua!sob..sob...T_T


wajah-wajah yang bakal dirindui..T_T


dan kehadiran si kecil dhia ni memeriahkan susasane!! lagi best kalau si baby zareef ade skali =)



owh ye! course mate ju semua pompuan..eh? bukan..bukan..ada sorang laki..heee..the only hero dalam kelas...haha..*herokah?* hero la jugak!


selain tu..kak ina bagi hadiah juga kat semua orang...howwyeehh!! kak ina memang terbaekkk!! arigato!! ju dapat hadiah mug katak uolss!! pandai kak ina pilih..sayang lebeyh! tengok ni muka-muka excited dapat hadiah...heee =)


A day after makan-makan..sekali lagi kak ina nak belanja..tapi kali ni bukan makan okay! Lepas jamu perut..Jamu mata  la pulak..kak ina dah booking tiket for all of us! wah wah..yang lain sila jangan jeles ye! Thanks a lot kak ina and abg Zulhafiz (hubby kak ina)..weols tengok movie CZ12..bukan CR2 ye..=P ..Ada yang cakap.."cerita dah lapuk la..orang lain dah tengok dah"..but for me, bukan movie tu yang buat weols happy that day..but a moment to remember! ini serious! happy sangat malam tu sedangkan esoknya weols kena hantar final draft for master project..


Balik je dari tengok movie tu, weols stay kat bilik postgraduate...stay up untuk siapkan final draft sama-sama..see! baru kelassss! buat kerja pun sama-sama..ahaks! satu lagi kenangan yang memang takkan dilupakan...bertambah kenangan ju di UTM terchenta ni...and Alhamdulillah..weols dapat juga submit on time juga..=)

okayh..till then..nanti ju update farewell part II plak..jangan bosan ye..!




2 comments:

AyueJean said...

Happy je nampak muka masing...
Btw, warna halfmoon tu cantik...
Lembut je hijau dia...
AJ suka... =D

ayu jue said...

AyueJean>> thanks dear..hijau mmg cntek =P

There was an error in this gadget

here