Thursday, June 21, 2012

makan-makan

Assalamualaikum..
fyyuuhhh..lama nya meninggalkan zaman belog nih..teruknya!!wujud jugak blogger yang tak suke menulis belog rupenye...apekah??ahaks! so, harini nak merajinkan diri la untuk menghapdet belog..hikhik..ni tandanya hati tengah berbunga-bunga sebab esok sudah mahu pulang ke kampung halaman...bermulanya cuti semester untuk semester kedue...hoowwyyehhh...inilah mase yang di tunggu-tunggu! kebelakangan ni ju sedikit busy..oppss...bukan sedikit~banyak!!maklum la dengan final exam plus dengan presentation master projek yang errrkkkk...tak tahu la nak cakap ape..hati tak tenang babe!macam mane nak menghapdet belog..memang tak la kan...petang tadi dah settle presentation and selase lepas dah habes exam..baru lah dapat bernafas sikit!

kalau nak ikutkan, banyak sangat bende nak bercerita kat korang semua...nak kongsi kisah suka, duka, pahit, manis dengan korang semua follower and pembaca setia..errr..cehhh...ade ke pembace setia?..tapi ..tapi..tapi..keadaan tidak mengizinkan..chewwwaaahhh!! propa lah ju! back to main topic..actually nak cerita kisah rakan seperjuangan..disebabkan 'kitaorang' ni memang kuat makan, so banyak gamba makan la...haha...korang yang kuat makan macam kitaorang suke la kan..kan..!


Sebelum nak mula exam, kitaorang menghabiskan mase study week dengan makan-makan di MALAY VILLAGE...dah name pun malay village kan..mestilah berkonsepkan kekampungan gitewww...ade pokok-pokok..decoration restaurant ni menarik dan layanan nya pun baik! =) kalau nak jadi port dating memang sesuai sangat! romantik u!ahaks~








Bila habis je satu paper, celebrate macam dah abes semua paper...kahkahkah...tu baru habes first paper tu! malam tu kitaorang dinner at MUTIARA VILLAGE..village again! ini bermakne memang kami suke makan-makan kat tempat ala-ala tradisional giteww~ wahh!




Ni pula kes teringin nak makan durian..mau tak..kat Johor ni banyak sangat gerai-gerai yang jual durian kat tepi-tepi jalan..memang menguji keimanan betul! weekend aritu kitaorang pergi ke pekan nanas untuk mencari durian..tujuan asal sebenarnya nak cari dekat-dekat je..tapi terawal sangat keluar sampai orang yang jual durian pun belom sampai...so sepanjang perjalanan nampak meja tanpa durian je..ahaks! over excited uolls! kali ni jejak kembara kitorang tak main dah makan kat restoran ala-ala village..kali ni kitaorang terus pergi ke ORIGINAL VILLAGE..haha..kampung sawah...memang berbaloi-baloi..makan durian tak henggat!





Tapi bukan durian je yang ada..rambutan pun ada sebab akak yang sorang ni tak makan durian uols..hehe


okeyla..tunggu next update pula ye..thanks sebab meluangkan masa membace belog naif ju ye...babai




2 comments:

Poi Blogger said...

sedapnyer,,,, ^_^

ayu jue said...

poi Blogger>>best..boleh datang jb kalau nak cuba..=)

There was an error in this gadget

here