Saturday, February 5, 2011

seminggu bersame =)



ai semue..arini mud cam tak bape nak okey la~sedih sebab coti da nak abes~means kene balik jeybee!!arrgghh!!siyes tak syuke nak balik!!nak sambung cuti lagi boley??law cuti rase kejap je kan mase berlalu..law tak,seari rase cam setaun..huhu..walaupun cuti kali ni sebuk sangat..tapi best!!macam-macam pengalaman la dapat..

ari ahad lepas ader kenduri kat umah aku..kenduri cuko jambul si budak comel amani!!da montel da budak sorang tu..da pandai nak men cakk cakk da!!kiut!!macam mak lang die jugak..haha..tema kenduri ni kompem la pink kan!!si amani pinky~nape la tak ijau kan!!mesti amani betambah-tambah kiut!!hehe..time kenduri amani pakai gaun putih..pak lang yang pilih okey!!kiut sangat..oleh sebab baju yang pak lang pilih tu seksi..amani kene pakai inner..inner pink giteeww!tersangat la chomel..

ari kamis tu pulak aku wat plan giler ngan kak teh, eka, adeq. amin n ariff~kitowang g kelantan naik train!wahh!!macam best trip nih kan!actually kitowang g bukan nak g makan angin..bukan jugak nak g jalan-jalan..kitowang g melawat kakak aku yang baru pas bersalin anak ke empat name die nik danisha haiqatul erika..panjang kan name die!!kak cik memang suke name panjang-panjang!!tapi kak cik and erika ader masalah kesihatan cikit..sedih tengok kakak aku sorang nih..kurus sangat!!peparu die bermasalah..erika pulak terkene jangkitan kuman..bertabah la ye kak cik..ni la dugaan Allah SWT..semoge kak cik and erika cepat sembuh..









sepanjang one day trip kitowang ni..macam-macam dugaan tepakse kami tempoh!

  1. asalnyer ingat ader trai kul 12 malam..sampai je kat railway station..kaunter tutup..kene tunggu sampai kaunter bukak..upenyer tiket ke kelantan ader kul 4.15 pagi..terpakse la balik umah dulu..dari umah nak ke station tu makan mase lebih kurang 1 jam..asalnye tanak balik.nak tido masjid je..tapi abang tak bagi..
  2. masing-masing tak pandai nak naik ketapi camne..tak taw nak cari tempat duduk camne..terpakse tanyer orang..pastu bile dapat tempat duduk lak..kitowang terpakse pecah-pecah..aku terpakse duduk ngan pakcik yang sepanjang jalan die tido jerk!!!
  3. train sampai ke tanah merah lambat sebab delay kat kuala lipis..hadoi!!!kami ni da la keja mase..dengan tataw name stesen sebelum tanah merah..seb bek tak men trun jerk..
  4. sampai-sampai terpakse berimpit lam kete macam tin sadin..bayangkan aku terpakse dok atas ribe kak teh sepanjang kat sane..seb bek aku nih tak berat sangat..
  5. terpakse makan nasi ayam share..ngan kelam kabot takot tertinggal train..lawak giler..da macam katun da..
  6. yang paling xbole lupe hampir terlepas station kuala lipis time nak balik~sampai jerk station lipis ingat blom sampai..kitowang dengan selambe je tido balik..bile ketapi hampir nak gerak baru tibe-tibe tergerak ati nak tanyer sorang makcik yang baru naik..tibe-tibe makcik tu jawab.."ni kat kuala lipis.."hah!!xcam kelam kabot sume..ngam-ngam je kitowang sempat turun ketapi jalan~hadoi!!seb bek sempat..da la kene terjun tinggi sebab gerabak yang kitowang naik tu benti before station..da turun sume pecah perot gelak sebab ingat kejadian tu~
bile sampai masing-masing pown penat..balik teros tertido..seharian tu kepenatan.huhu..tuk korang yang salu naik train ati-ati ye..jangan jadik cam kitowang..

okey..skang mase tuk g kenduri kawen plak..lau xg nanti mak bising..mak ckap 'nanti korang kawen tade orang nak datang'..terpakse la merelakan diri tuk g..huhu...jom layan picca ni..
 sempat jerk pose before sampai umah pengantin..


ader gaye mak orang x??haha..

No comments:

There was an error in this gadget

here