Monday, January 10, 2011

CONTEST KAMI KEMBARKAH



orang salu ckap kemba kene sentiase bersame walau kmaner pown..baru la di panggil kemba siam..betul ke cam2??bagi aku pulak,walau pown xsalu bersame,tapi tetap kemba sampai bile2..aper maksudnyer?? Okey..jom dengar citer aku dengan kemba aku nih~
Name die nur athira binti ariffin..sah2 la kami bukan adik beradik kan sebab name ayah pown da xsame..hehe..kami kenal time aku baru pindah ke skolah kebangsaan LKTP kechau 1 kat Pahang..tyme 2 kami baru darjah 4..kire2 taun 1998...kami kawan bek sangat time skola rendah..mmg sume orang panggil kami kemba..maner2 g sentiase bersame..sedih,nages,gelak ketawe sume same2...kegemaran kami pown same..bezenyer tira rajin saye malas..hehe..tapi jodoh xpanjang..(da cam kapel pulak~)1 ari tira dtg rumah gtaw yang ayah die terpakse transfer ke sabah atas sebab kerja..sedihnyer time 2 sebab kami da plan nak ke sekolah menengah yang same..di sebabkan result kami yang same senang la kami nak plih skola..kami boleh la dikatekan cemerlang dalam UPSR..haha..ari last kami berjumpe ujung tahun 2000..tyme 2 ayah tira pesan kat kami berdue supaye blaja elok2 ..aku ingat ag kate2 ayah tira..”nanti korang akan jumpe balik di menare gading”..kami pegang kate2 2 yang kami akan bejumpe 1 ari nanti..sedih x???heheh..
Sepanjang tira ada kat sabah n aku lak kat Pahang,kami berhubung melalui surat..kolot giler kan..tyme 2 xpakai hp ag ok!!internet apatah lag kan!!sume masalah,sume ader dalam surat..kadang2 surat 2 sampai 10pages lebih..bayangkan la ape yang ditulis..kalah orang bechenta la..hehe..n lepas beberape taun,bile zaman da canggih ckit,kami da gune hp..so boleh citer melalui hp jerk lau pape..kadang2 lau da begayut xingat dunie..ngehhh~ader jerk citer yang nak di kongsi..
Di pendekkan citer,after SPM kami masing2 dapat masok u..Tira kat UitM shah alam n aku kat UTM skudai..skang tibe la mase aku n die tuk jumpe After a few years, akhirnyer aku pat jugak jumpe ngan tira…17-19 januari 2009…Ni la saat yang aku tunggu-tunggu selame Ni…tira la membe paling rapat yang penah aku kenal…yang sanggup wat pe aje tuk aku…skang susa aku nak dapat membe cam tu..nak jumpe membe memang senang..tapi nak dapat membe yang sanggup kongsi susa senang ngan kita mmg susa..Nak-nak zaman skang ni kan…orang bukan leh caye sangat..Tapi aku bersyukur sangat sebab membe-membe aku semua baik2 blake..Sempoi…tengkiu korang..J..balik pada citer tira..tira datang JB semate-mate nak jumpe aku..tu satu pengorbanan bagi aku sebab bukan semua orang sanggup wat camtu…gpun, JB tu bukan dekat..so, aku terharu sangat..aku exited giler nak jumpe ngan die time tu..sampai aku nangis sebab terlebih exited..sampai sri pt3, ak trus g kat tempat tira tunggu aku..walaupun da almost 9taun aku ngan tira xjumpe, bagi aku tira langsung xbrubah…same jerk ngan tira yang aku kenal time aku skola rendah..kami sikit pown xrase kekok bile walaupon lamer xjumpe..

 Okeyh!!baju lam pica ni dibeli tyme 1st time aku n tira jumpe balik..sweet x kami..ngehhh!!!

2 comments:

DiNa RiaNa said...

nice pic!!
thx 4 joined...
gud luck yaa~ =)

ayu jue said...

thankz~saje cube naseb..maner taw ader rezki kan..eheh=D

There was an error in this gadget

here