Friday, December 2, 2011

ombak rindu ♡

hai korang...selamat malam jumaat..heheh..mesti ramai yang seronok bile dengar harini hari jumaat kan..kan...baik mengaku cepat!!eheh~ok..bila bace tajuk entry ni mesti semua orang tau kan ombak RINDU yang melanda 2011 ni lagi besar dari ombak TSUNAMI yang melanda 2004 dulu kan*hiperbola*...hahaha...

sape yang gile novel time sekolah dulu mesti ingat kan tajuk novel OMBAK RINDU ni...tipu lah kan kalau penggile novel tak bace...kalau tak bace tu memang tak cukup gile la..hahahha..kalau dulu siap pas-pas lagi novel ni...berebut nak pinjam..hahaa..salah sorangnye aku la..tak tido malam pun takpe nak abeskan satu novel tu..kalau study macam ni,kompem aku dapat 4 flat tiap-tiap sem..hahahaha...feeling abes kot..siap nanges-nanges bile part sedih..time IZZAH tu ditimpa dugaan macam-macam..kene jual n dijadikan pelacur..layanan AARIS kat die..memang touching abes la..heheh


so disebabkan ju layan novel OMBAK RINDU ni dulu...ju jadi terbawak-bawak la bayangan kisah hidup si IZZAH 2..
pagi-pagi 1 December dah message si putera katak...

ju : arini sy nak tuntut janji..
putera katak : nak tengok pukul berape?
ju : kalau sempat after kelas nak g kul 5...kalau tak kul 7.30pm or 10pm...(siap search schedule MBO cinema U mall lagi..)
putera katak : ok~

dengan semangat after kelas terus g U mall untuk tengok OMBAK RINDU yang ju dah tunggu sebulan lepas..haha...sampai U mall tiket sold out...ok sedih T_T...kecewe....

putera katak : kite g tengok esok ye?
ju : tanak tengok wayang dah...nak download je...* konon-konon merajuk nak boikot *

terus tade mood nak buat pape and buat keputusan untuk terus balik tido..ZZzzzzzzzzzzzzz..

pagi-pagi 2 December orang yang konon-konon nak boikot tadi message balik si putera katak...

ju : sy nak jugak tengok OMBAK RINDU harini...
putera katak : kul bape ade?
ju : schedule same macam semalam...
putera katak : nanti sy g tengok tiket....

pas beberape minit.....

putera katak : sy dah beli tiket kul 2.30pm...

wahhh..sayang lebeh la kat putera katak...kaulah putera katak ku..hahahah...tak boleh blah...happy tak agak-agak kan..rase nak lompat-lompat macam katak...

tapi bile tengok...errr...ok la..tade la best sangat pown..lagi best bace novel die...mungkin sebab watak IZZAH tu tak sesuai kot dengan maya karin...bagi pendapat ju la kan...and jalan cerita pon macam tak same sangat dengan novel..but still best jugak la~gud job!!tanak la review lebih-lebih sebab korang..korang and korang pon mesti dah pergi tengok kan..kalau tak takkan la panggung penuh 1st day tu kan...sampai ju pon tak sempat nak beli tiket..grrrrr

thanks for reading guys...smile always
^____________^






8 comments:

Ayu said...

Assalammualaikum ayujue...
Ombak Rindu,crita yang mnrik..
tp da jugk kelemahannya..
myb kat masa tyangan tv dmna melaporkan kembalinya mila di tnah air...then, da jugak dialog yg tergntung...
but overall, Alhamdulillah..puas hati..i follow, sweetty

ayu jue said...

thanks for da comment...actually cite ni mmg menarik..dats y ramai yang g tengok..tapi mgkin terbawak2 watak IZZAH mase bace novel la kot..so kite expect lebih...heheh=)

lisa min said...

sy xtgk pon novel dy.. mknenye sy xckup gile novel. haha.. filem ni pon sy tunggu je kua kt intrnet. haha.. putera katak? mngingatkan pada kawan sy yang tkut ktak.. haha..

Gen2Merah said...

ombak rindu... saya tak pernah baca novelnya... dulu suka baca cerita kartun jak... majalah Ujang... ekekeke..

selamat menonton ye.. jangan nangis2 tau.. hee

Salam kunjung mengunjung ye.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

ayu jue said...

lisa min>>hahaha..actually ju pown tak bape gile novel...tapi disebabkan mmbe2 yang gile novel ckap novel tu best..then ju bace la sampai nanges2...ehhe~ju pown geli katak=)

ayu jue said...

Gen2Merah>>ju pown layan jugak majalah ujang 2 dlu...erm..da tengok..agak la nges jugak bile part aaron aziz nages...heheh =)

.: mama lynn :. said...

da penah baca novel ni... bila lak nk g layan movie.. macam best je

ayu jue said...

mama lynn>>layan la..ok gak movie die..=)

There was an error in this gadget

here